Sønderjyder scorer på grillrestaurantkæde

web_martinDet startede med, at datteren solgte sin hest og sønnen droppede bilen, men nu har den sønderjyske families restaurantkoncept overhalet konkurrenter som Jensens Bøfhus og Bones, så de fire ejere trækker 30 millioner kroner ud til sig selv.

Konceptet for Restaurant Flammen, der bygger på altid at servere 15 forskellige slags kød, er så stor en succes, at familien nu to år i træk har trukket 15 millioner kroner ud til sig selv, skriver Børsen.

Det er iværksætterparret Flemming og Ketty Rosenfeldt Sunddal og deres børn Kristina og Martin, der står bag Restaurant Flammen, som i denne måned åbner sin 10. buffetrestaurant – denne gang i København.

I 2009 da den første restaurant åbnede i Kolding krævede det hele familiens indsats. Datteren solgte sin hest og sønnen sin bil: ”Vi havde lidt på kistebunden hjemme fra den lille købmandskro i Fole ved Gram. Vi samlede det hele i puljen og fik ingen løn det første år. Der gik lang tid, inden vi turde trække penge ud af restauranten”, fortæller Ketty Rosenfeldt Sunddal.

Restauranten har altid mindst 15 slags kød på grillen. Det gælder fra US Black Angus til dansk svinekød og mere specielle kødtyper som kænguru og krondyrfarseret vildsvin, som laves i eget slagteri. Som tilbehør er der mindst 10 slags varme retter og en salatbar med over 50 varianter. Hertil frisk brød, smør, dressinger og tre saucer.

Mens Jensens Bøfhus og Bones kæmper – i Jensens Bøfhus’ tilfælde med et minus på bundlinjen, vokser Restaurant Flammen og har et samlet plus på næsten 37 millioner kroner efter skat på to regnskabsår.

Kæden er ejet ligeligt af de fire familiemedlemmer.